Toegankelijke lectuur en informatie facebook
Selecteer een pagina

Stemmen gezocht… Doe de stemtest!

Lees je graag? Heb je een duidelijke en aangename stem en vooral veel zin om ook een boek of tijdschrift in te spreken? Aarzel dan niet en kom bij ons team van vrijwillige inlezers.

De door jou ingelezen boeken worden opgenomen in de collectie van Luisterpuntbibliotheek en uitgeleend aan blinde of slechtziende mensen en mensen met dyslexie of dyspraxie.

Jouw engagement

Vooraleer je van start kan gaan, wordt gevraagd dat je een stemproef aflegt in een van onze studio’s. Maak een afspraak met onze studioverantwoordelijken voor een inleesmoment dat jou het best past.

Tijdens die stemproef lees je 4 korte teksten in. Je stemproef wordt opgestuurd naar de stemmencommissie. Die beoordeelt je stem en uitspraak. Stemproef goedgekeurd? Proficiat. Dan lees je enkele weken later al een eerste luisterboek in.

Om te vermijden dat de lezer erg lang op een boek moet wachten, vragen we dat je je minimaal 2 uur per week kan inzetten. Je engagement om een boek in te lezen houd je een heel boek vol.

Ons aanbod

Een zinvolle tijdsbesteding in een aangename sfeer. De opnames gebeuren in een professionele studio, terwijl je begeleid wordt door een sympathieke studioverantwoordelijke.