Toegankelijke lectuur en informatie facebook
Selecteer een pagina

Stemmen gezocht… Doe de stemtest!

Lees je graag voor? Heb je een duidelijke en aangename stem en vooral veel zin om ook een boek of tijdschrift in te spreken? Aarzel dan niet en kom bij ons team van vrijwillige inlezers.

De door jou ingelezen boeken worden opgenomen in de collectie van Luisterpuntbibliotheek en uitgeleend aan blinde of slechtziende mensen en mensen met dyslexie of dyspraxie.

Jouw engagement

We willen de luisteraar een fijne leeservaring bezorgen. Heb je een aangename klankkleur, een verzorgde en accentloze uitspraak van het Algemeen Nederlands en leg je bovendien de juiste klemtonen, meld je dan zeker als kandidaat-inlezer.
Voor je van start kan gaan, leg je een stemproef af in één van onze studio’s. Maak een afspraak met onze studioverantwoordelijken voor een inleesmoment dat jou het best past.

Tijdens die stemproef lees je 4 korte teksten in. Je stemproef wordt beoordeeld door de stemmencommissie. Stemproef goedgekeurd? Proficiat. Dan lees je enkele weken later al een eerste luisterboek in.

Om te vermijden dat de lezer erg lang op een boek moet wachten, vragen we een inzet van minstens 2 uur per week. Je engagement om een boek in te lezen houd je een heel boek vol.

Ons aanbod

Een zinvolle tijdsbesteding in een aangename sfeer. De opnames gebeuren in een professionele studio, terwijl je begeleid wordt door een sympathieke studioverantwoordelijke.