Home

Transkript vzw maakt lectuur en informatie toegankelijk voor alle mensen met een leesbeperking.

Onder het motto “lees zoals je wil”, biedt Transkript vzw boeken, tijdschriften en andere teksten aan in de gewenste leesvorm: in braille of groteletterdruk op maat, in gesproken vorm (Daisy) of als digitaal tekstbestand.
Grafische voorstellingen worden op maat in vergrote of in tactiele vorm geproduceerd.

Luistertijdschriften

Krijg je graag wekelijks of maandelijks een interessant gesproken blad in de bus? Of lees je liever online? Maak je keuze uit het aanbod.

Bekijk hier alvast het aanbod luistertijdschriften 2018.

 

 

Studieboeken

Ben je een blinde of slechtziende leerling of student? Ben je een GOn-begeleider? Transkript vzw produceert cursussen en studiematerialen in de gewenste leesvorm, volledig op maat.

 

 

Privéomzettingen

Wens je een tekst, handleiding of bijsluiter in groteletterdruk, in braille of in luistervorm? Graag een voelbare tekening of plan?

 

 

Steden & Gemeenten

Voer je als stad of gemeente het thema “toegankelijkheid” hoog in het vaandel? Wordt weldra ook jouw infoblad of informatiebrochure in een andere leesvorm ter beschikking gesteld?

 

 

Nieuwsflash

Braille Autoriteit voor de Nederlandse taal

19 organisaties uit Vlaanderen en Nederland plaatsten hun handtekening onder het convenant op 12 december 2017. Het doel? Breed gedragen standaarden creëren voor het gebruik van het brailleschrift in het hele Nederlandtalige taalgebied. www.braille-autoriteit.org

De Mechelse klankentappers

Op woensdag 22 november 2017 was er in de lokalen van Transkript studio Mechelen een persmoment waarop de nieuwe opname apparatuur van Transkript studio Mechelen werd voorgesteld. Burgemeester Bart Somers las met plezier het “Woord van de burgemeester” voor uit het Mechels stadsmagazine De Nieuwe Maan.
De vele persartikels en een fotoreportage vind je op onze Facebookpagina.

Aanbod luistertijdschriften 2018
Een nieuw leesseizoen is intussen van start gegaan! Abonneer je vandaag nog via het online bestelformulier /nl/bestelformulier-luistertijdschriften

De warmste week …

Hartverwarmend waren de talrijke acties die voor Transkript werden georganiseerd: Mundo Digitalis, de Gentse rapper Pieter, Bibliotheek Asse, De tikkende breipennen, n-VA Asse, Lezen for Life ... Bijzonder veel dank!

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

 

 

 

fiche de Sony tablet s http://belgiquepharmacie.be/ classe de drogue et d’alcool en ligne