Home

Transkript vzw maakt lectuur en informatie toegankelijk voor alle mensen met een leesbeperking.

Onder het motto “lees zoals je wil”, biedt Transkript vzw boeken, tijdschriften en andere teksten aan in de gewenste leesvorm: in braille of groteletterdruk op maat, in gesproken vorm (Daisy) of als digitaal tekstbestand.
Grafische voorstellingen worden op maat in vergrote of in tactiele vorm geproduceerd.

Vrijwilligers gezocht

Lees je graag? Heb je een duidelijke en aangename stem en vooral veel zin om ook een boek in te spreken? Aarzel dan niet en vul ons team van vrijwillige lezers aan.

 

 

Luistertijdschriften

Krijg je graag wekelijks of maandelijks een interessant gesproken blad in de bus? Of lees je liever online? Maak je keuze uit het aanbod.

Bekijk hier alvast het aanbod luistertijdschriften 2019.

 

 

Studieboeken

Ben je een blinde of slechtziende leerling of student? Ben je een GOn-begeleider? Transkript produceert cursussen en studiematerialen in de gewenste leesvorm, volledig op maat.

 

 

Privéomzettingen

Wens je een tekst, handleiding of bijsluiter in groteletterdruk, in braille of in luistervorm? Graag een voelbare tekening of plan?

 

 

Steden & Gemeenten

Voer je als stad of gemeente het thema “toegankelijkheid” hoog in het vaandel? Wordt weldra ook jouw infoblad of informatiebrochure in een andere leesvorm ter beschikking gesteld?

 

 

Nieuwsflash

De warmste week …

logo Music for Life - de warmste weekOnze bijzondere dank gaat uit naar deze warme initiatieven:

SMIK SMAK SMULTOCHT – Femma Mollem
DE WARMSTE OOGPRAKTIJK – Dr. P. Casaer
DE WARMSTE PAKJES – Boekhandel Het Voorwoord uit Heist-op-den-Berg
KIK – GBS Krokegem
WINTERWANDELING – GBS Asse-Centrum
TRUFFEL EN WAFEL VERKOOP / HELLEBORUS VERKOOP – WZC Hof Van Egmont Mechelen
SOEP VERKOPEN – GBS Mollem

Aanbod luistertijdschriften 2019

Samen met het nieuwe jaar is ook een kersvers leesseizoen aangebroken! Onze luistertijdschriften bieden een mix van actualiteit, lifestyle en multimedia. Ook de luisterversies van Bodytalk, Dag Allemaal, Humo, Knack en Plus Magazine kun je bestellen via het bestelformulier.

NIEUW! In samenwerking met de VRT brengen we in 2019 Het Koekoeksnest, het gekende luisterfeuilleton, uit op CD. Urenlang nostalgisch luistergenot verzekerd.
CADEAU! Abonneer je je op minstens 3 luistertijdschriften, dan krijg je er de Hoorspel Omnibussen 2018 en 2019 gratis bij. De Hoorspel Omnibus 2019 verschijnt in september.

Bestel hier je luistertijdschriften voor 2019

Week van de klank 2019

Jawel, ook dit jaar nemen we deel aan de “Week van de Klank”, die loopt van 26 januari tot 3 februari 2019.
Onder het motto “Wij klinken op jouw stem” zet Transkript de deuren van al haar locaties open op vrijdag 1 februari 2019.
In Hasselt, Leuven, Mechelen en Zellik nodigen we iedereen uit een kijkje te komen nemen in onze opnamestudio’s, plaats te nemen achter de microfoon en zelf ook een tekstfragment of lievelingsgedicht in te spreken.
De bezoeker komt een en ander te weten over het maken van een luisterboek en vindt antwoorden op vragen over de menselijke stem, stemgebruik en klankkleur.
Oorverwarmend!

Nieuwsbrief

Lees hier onze recentste nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

 

fiche de Sony tablet s http://belgiquepharmacie.be/ classe de drogue et d’alcool en ligne